skip to Main Content

presentatie
poëtische observatie

EVENEMENTEN

Als organisator van evenementen, concerten en bijeenkomsten, zoek je steeds weer naar originele, inspirerende manieren om het publiek te bereiken. Ik vind het fijn om jou hierin te ondersteunen. Ik ben gespecialiseerd in:

  • de presentatie van culturele evenementen en concerten (inclusief eventuele moderatie, interviews en facilitatie)
  • originele invalshoeken en boeiende bindteksten
  • poëtische observaties en artistieke interventies tijdens participatieve bijeenkomsten, al dan niet in combinatie met het faciliteren van icebreakers.
  • NIEUW: poëtische observaties en artistieke interventies tijdens webinars. Meer hierover lees je hier

Wijsheid is poëzie die zingt in de geest.

Khalil Gibranartiest, dichter & schrijver

Oprechte DANK³! Meerwaarde ten top! Echte klasse.

Joris Olivier
Concertorganisator - Oekene Inviteert

Aanbod

Presentatie van culturele evenementen

Presentatie, al dan niet in combinatie met interviews, moderatie en facilitatie. Op basis van jouw input bereid ik de teksten voor, neem ik contact op met eventuele gastsprekers, kom ik naar eventuele repetities en verzorg ik de presentatie van a tot z. 

Een toeschouwer vertrouwde me na een concert ooit eens toe: "Normaal gezien luister ik nooit naar de presentator. Maar bij jou wou ik er geen woord van missen!"

Een greep uit de culturele evenementen waar ik instond voor (onder meer) de presentatie

Brassband Euterpe in Merksem 
3 jaarconcerten 2017, 2018, 2019.
Eind 2020 staat een jubileumconcert gepland
Stad Meise 
Meise maakt Muziek, 2019 
Oekene Inviteert 
Jubeleumconcert, 2019
Cabaret van de Passie 
Huiskamerconcert, 2019
Cabaret van de Liefde 
Huiskamerconcert, 2018

Poëtische Observatie: online en offline

Bijeenkomsten en evenementen, online en offline, richten zich vaak op de mentale en intellectuele capaciteiten van mensen. Poëtische observaties, verhalen en muziek creëren gedenkwaardige momenten die mensen raken. Ze inspireren, waarderen en verbinden en helpen deelnemers om inzichten, ervaringen en lessen te integreren.

Wat: Ik leg immateriële en tastbare elementen van een evenement of workshop vast in een poëtische observatie, een verhaal of een lied, waarbij ik mijn artistieke vaardigheden combineer met mijn ervaring in organisatieontwikkeling om momenten te creëren die er toe doen.

Hoe (online webinars)

Hoe (live evenementen)

  • Solo of samen met (een deel) van het publiek of andere muzikanten
  • Ter plekke gemaakt en uitgevoerd, al dan niet i.s.m. andere muzikanten 
  • Ik pas bestaande liedjes aan en componeer nieuwe liedjes. 
  • Indien relevant werk ik samen met visuele verslaggevers (audiovisueel - grafisch) om de verslaggeving te stroomlijnen

     

Aanpak

Een goede start

Mijn eerste zorg is het bespreken van je vraag. Wat wil je graag realiseren in je evenement? Wie is het doelpubliek? Ben ik de juiste persoon op de juiste plek?

Focus en Aanwezigheid

Ik ben er 100 procent. Met hoofd, hart en handen. Vooraf, tijdens en voor de follow-up nadien. 

Origineel

Op een participatieve manier

Ik werk graag samen met de organisatoren en artiesten die meewerken aan het evenement. Bij poëtische observaties zoek ik steeds naar manieren om iedereen te betrekken, in de creatie en in de uitvoering! 

Podiumplezier

Ik sta met plezier op een podium, voor kleine of grote groepen, dat maakt niet uit!

Een zinvol geheel

Ik schrijf poëzie, liedjes en verhalen, ik speel, ik zing, ik film en monteer en ik heb oog voor lay-out en grafische vormgeving. Dit alles kan ik combineren tot een betekenisvol geheel.

Fun

Spelen is een vaardigheid die we maar al te vaak vergeten. Ik zal altijd oprecht zijn. Ik ben misschien niet altijd serieus. Lachen is een goed teken: het betekent dat we iets hebben losgelaten, iets anders zijn tegengekomen, uit onze comfort zone zijn gestapt. Fun verzekerd dus!

Viertalig

Ik schrijf vloeiend in het Vlaams / Nederlands, Frans en Engels. Ik kan ook gemakkelijk talen combineren. Ik schrijf niet in het Duits, maar spreek het wel en kan een Duitstalig publiek dus ook betrekken.

Professionalisme

Voor mij betekent dit walking the talk, respectvol, direct, effectief en transparant zijn, en continu evolueren en leren in mijn vakgebied.

Een breed netwerk

Als ik de complementaire vaardigheden van een collega nodig heb, als ik geen tijd heb of als ik gewoon denk dat iemand anders beter geschikt is dan ik om het werk te doen, heb ik een breed netwerk van professionals dat ik kan aanbevelen.

Resultaat

Ik zorg ervoor dat het resultaat uiteindelijk is wat je nodig hebt. Ik bezorg je op voorhand de bindteksten en vragen voor presentatie en moderatie zodat we die samen kunnen finetunen. Poëtische observaties lever ik ter plaatse en ik kan je ook ondersteunen bij het maken van prachtige documenten om te delen na het evenement.

Een vleugje magie

Niet alles laat zich uitleggen in woorden...

Berichten

Back To Top